Herfstkoek met Walnoten
Ingrediënten
- 188 g roomboter, op kamertemperatuur
- 150 g suiker
- 1.5 zakje vanillesuiker
- 225 g bloem
- snufje zout
- 150 g walnootkernen, grof gehakt
- 3 el abrikozenjam
- 1.5 el water
Extra nodig:
- 1 brownievorm (28x18cm)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Vet de brownievorm in met boter of bakspray
- Kneed met een mixer met deeghaken, of in een keukenmachine, van de boter, suiker, vanillesuiker, bloem en zout een samenhangend deeg. Druk het deeg uit op de bodem van de vorm. Bestrooi de koekbodem met de walnoten en druk ze licht aan
- Bak de koek in de voorverwarmde oven in 40 minuten goudbruin en gaar
- Verwarm in een steelpannetje de abrikozenjam met water. Schenk de vloeibare jam over de warme koek. Laat de notenkoek op een taartrooster afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
Tips:
- Lekker met herfstframbozen of partjes handpeer
- Neem voor een mueslikoek volkoren tarwemeel gemengd met 1 theelepel gemalen kaneel. Vervang een gedeelte van de walnoten door rozijnen of stukjes gedroogde abrikoos of pruim.
- Voor een andere smaak, vervang (een deel van) de walnoten door andere noten.
Bron: Aangepast recept uit: "Taart, Cake en Koekjes" van Xenos.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten