zondag 17 november 2013

Appel-Chocolade Muffins

Appel-Chocolade Muffins



Ingrediƫnten:

  • 1 vanillestokje
  • 200 g witte chocolade (fijngehakt)
  • 200 g gezouten boter
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 3 tl kaneel 
  • 150 g witte bloem
  • 1.5 theelepel bakpoeder
  • 2 appels
  • 2 eieren

 Extra nodig:

  • 1 cupcake/muffin vorm, 12 vakjes
  • 12 cupcake/muffin papiertjes




Bereiding:

  1.  Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe het merg met de chocolade, boter en suiker in een pan en smelt al roerend met een houten lepel op laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
  2. Zeef ondertussen de kaneel, de bloem en het bakpoeder boven een kom. Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd elk kwart in kleine stukjes. 
  3. Roer de eieren door het chocolademengsel. Spatel het beslag door de bloem en voeg de stukjes appel toe. 
  4.  Verdeel het mengsel over de vormpjes. 
  5. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat de muffins minstens 10 min. afkoelen in de vorm, de muffins blijven nog een poosje zacht vanwege de chocolade. Zet de vorm op een taart rooster, zo koelt de onderkant ook af.  Neem ze uit de vorm, en serveer lauwwarm of op kamertemperatuur. 


Tips:

  • Lekker met kaneelijs en slagroom
Bron: Aangepast recept Allerhande mini appeltaartjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten