woensdag 4 december 2013

Gevulde Pompoensoep

Gevulde Pompoensoep


Ingrediënten:

  • 1 liter water
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 laurierblaadje
  • 1 pompoen (1kg)
  • 1 zoete aardappel
  • 1 flinke wortel
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 200 ml crème fraîche
  • 1.5 theelepel kerrie
  • Maggie, zout, peper naar smaak 

Extra nodig:

  • 1 grote pan



Bereiding: 

  1. Zet in een grote pan 1 liter water op met de 2 bouillonblokjes en het laurierblaadje. 
  2. Schil de pompoen en snijd hem aan stukken. Idem voor de zoete aardappel en de wortel. Voeg toe aan het water en laat 20 minuten koken. 
  3. In een koekenpan de ui fruiten samen met de knoflook. 
  4. Wanneer de pompoen 20 minuten opgestaan heeft, de ui en knoflook erbij en nog even laten doorkoken. 
  5. Haal het laurierblaadje er uit, en maak de rest fijn met de staafmixer. Voeg de crème fraîche en de kerrie toe en roer goed door. Voeg maggie, peper en zout toe naar smaak. 


 Met dank aan Jolanda voor het basisrecept

Geen opmerkingen:

Een reactie posten