vrijdag 20 december 2013

Blueberry Chocolade Vlinders

Blueberry Chocolade Vlinders

 

Ingrediënten:

  • 200 gr bloem
  • 200 gr suiker
  • 1 tl. bakpoeder
  • 200 gr boter
  • 1 ei
  • 100 gr blueberries (diepvries)
  • 50 gr gehakte pure chocolade (of bak druppels)

Extra nodig:

  • 1 bakvorm vlinders, of 1 cakeblik of andere vormpjes
  • bakspray of gesmolten boter

Bereiding:

  1. Meng in een kom of keukenmachine de droge ingrediënten kort door elkaar.
  2. Voeg de natte ingrediënten (boter en ei) toe en meng totdat alles goed is opgenomen.
  3. Meng met een spatel de blueberries en de chocolade door het beslag. 
  4. Vet de bakvorm in met bakspray of gesmolten boter. Vul de vormpjes net niet helemaal tot de rand, zo lopen ze niet over.
  5. Bak de vlinders in een oven op 160°C ongeveer 60 minuten. Een gewone cake zal iets langer in de oven moeten. Test met een satéstokje of de cake gaar is. Prik in het midden van de cake, wanneer het stokje er schoon uit komt is de cake gaar. Blijft er beslag aan het stokje kleven dan is de cake nog niet gaar. Verleng in dat geval de baktijd met 10 minuten en probeer het nog eens. 
  6. Zet de bakvorm op een rooster, en laat de cakejes 10 minuten afkoelen. Haal ze daarna uit de vorm en laat ze verder afkoelen.
Naar eigen recept

Geen opmerkingen:

Een reactie posten