Appeltaart Muffins
Ingrediënten:
voor 12 stuks
- 150gr bloem
- 1 volle theelepel (5gr) bakpoeder
- snufje zout
- 55gr kaneelsuiker
- 60ml zonnebloemolie
- 180ml karnemelk
- 100gr appel
- 75gr rozijnen
- 50gr walnoten
Extra nodig:
- Mengkom
- muffinblik
- muffinpapiertjes
- spatel
- evt. ijsschep
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de rozijnen in warm water. Maak de walnoten klein.
- Doe de bloem, bakpoeder, zout en suiker in een kom. Meng dit goed door elkaar.
- Voeg daarna de olie en de karnemelk toe, en roer dit zo door, dat je een mooi glad beslag krijgt.
- Voeg daarna de appel, rozijnen en walnoten toe, en roer nogmaals goed door.
- Doe de papiertjes in de muffinblik, en vul ze met beslag. Doe ze niet helemaal vol. Tot 3/4 is genoeg. Het vullen van de vormpjes gaat het makkelijkst met een ijsschep, maar kan ook gewoon met een lepel.
- Bak de muffins op 200°C ongeveer 30 minuten. Test met een satéprikker of ze gaar zijn. Wanneer er geen beslag meer aan de prikker zit, zijn ze goed.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten