dinsdag 29 juli 2014

Appeltaart Muffins

Appeltaart Muffins


Ingrediënten:

voor 12 stuks
  • 150gr bloem
  • 1 volle theelepel (5gr) bakpoeder
  • snufje zout
  • 55gr kaneelsuiker
  • 60ml zonnebloemolie
  • 180ml karnemelk
  • 100gr appel
  • 75gr rozijnen
  • 50gr walnoten

Extra nodig:

  • Mengkom
  • muffinblik
  • muffinpapiertjes
  • spatel
  • evt. ijsschep

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de rozijnen in warm water. Maak de walnoten klein.
  3. Doe de bloem, bakpoeder, zout en suiker in een kom. Meng dit goed door elkaar.
  4. Voeg daarna de olie en de karnemelk toe, en roer dit zo door, dat je een mooi glad beslag krijgt. 
  5. Voeg daarna de appel, rozijnen en walnoten toe, en roer nogmaals goed door.
  6. Doe de papiertjes in de muffinblik, en vul ze met beslag. Doe ze niet helemaal vol. Tot 3/4 is genoeg.  Het vullen van de vormpjes gaat het makkelijkst met een ijsschep, maar kan ook gewoon met een lepel.
  7. Bak de muffins op 200°C ongeveer 30 minuten. Test met een satéprikker of ze gaar zijn. Wanneer er geen beslag meer aan de prikker zit, zijn ze goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten