vrijdag 11 juli 2014

Frambozen-Yoghurt Muffins

Frambozen-yoghurt muffins


Ingrediënten:

  • 3 cups zelfrijzend bakmeel
  • 1 cup olie
  • 1 cup suiker
  • Snufje zout
  • 2 zuinige cups melk
  • 2 zuinige cups frambozenyoghurt
  • 2 cups frambozen (diepvries) 
  • eetlepel bloem

Extra nodig:

  • 1 beslagkom
  • 1 cupcaketray
  • cupcake/muffin papiertjes
  • spatel
  • eventueel 1 ijsschep


 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de frambozen, in een kom en roer goed door elkaar met een spatel.
  3. Bestuif de frambozen met een beetje bloem, en roer ook deze, voorzichtig, door het beslag.
  4. Doe het beslag in cupcake vormpjes. De cups vullen gaat makkelijk met een goede ijsschep, dan zit het bakje in 1 keer ver genoeg vol. Heb je deze niet, dan kan het natuurlijk ook gewoon met een lepel.
  5. Bak de muffins ongeveer 45 minuten. Met een satéprikker kun je testen of ze gaar zijn. Steek een prikker in het midden van de muffin. Als deze er schoon (zonder beslag) weer uit komt, zijn de muffins klaar. 
Tip: Cup-schepjes zijn te verkrijgen onder andere bij Albert Heijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten